۱۰ مرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۲۹

گزارش خبری مهر/

منع کاربرد بمب خوشه ای اجرایی می شود/ موفقیتی بزرگ یا پیمانی بر روی کاغذ!

منع کاربرد بمب خوشه ای اجرایی می شود/ موفقیتی بزرگ یا پیمانی بر روی کاغذ!

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل : امروز یکشنبه اول آگوست، سازمان ملل متحد در نشستی منشور بین المللی ممنوعیت استفاده از بمبهای خوشه ای را اعلام می کند، منشوری که می تواند در صورت اجرایی شدن از کشتار بی دلیل انسانها در جنگها جلوگیری کند.

در اسفند ماه سال گذشته 30 کشور منشور بین المللی ممنوعیت استفاده از بمبهای خوشه ای را تصویب کردند. برای آنکه منشور ضمانت اجرایی یابد، از میان ۱۰۷ کشوری که آن را امضا کرده‌اند، باید ۳۰ کشور آن را به مرحله اجرا می‌ گذاشتند. تعداد این کشورها، اکنون به ۳۷ رسیده و به این ترتیب، سازمان ملل متحد می‌ تواند در نشست امروزخود اجرایی شدن منشور را رسما اعلام کند.

بمبهای خوشه ‌ای می ‌توانند از هواپیما یا سکوهای پرتاب موشکی پرتاب شوند. بدنه این بمبها در آسمان باز می ‌شوند و تعداد بیشماری بمب کوچک (بمبلت) را  در زمینی گسترده پخش می ‌کنند. این بمبها درست مثل مین، در هنگام تماس انسانها یا حیوانات منفجر می‌ شوند. کسی که با بمبهای خوشه ‌ای تماس می‌ گیرد، اگر بلافاصله نمیرد، حتما به سختی معلول می‌شود.

  
 
امتناع آمریکا، چین و روسیه
 
دویچه ولی در مطلبی در این باره به امتناع کشورهای اصلی تولید کننده بمبهای خوشه ای از تصویب منشور استفاده از بمبهای خوشه ای اشاره کرد.
 
بر اساس این گزارش، بمبهای خوشه‌ ای تاکنون بر فراز 30 کشور جهان پرتاب شده‌ اند. در این بین ایالات متحده، روسیه و چین بزرگترین تولید کنندگان این نوع بمبها هستند و آنها را به بیش از ۷۰ کشور جهان فروخته‌ اند.
 
هیچ کدام از این سه کشور تاکنون منشور ممنوعیت بمب‌های خوشه ‌ای را امضا نکرده‌ اند. این منشور، تولید، نگهداری، فروش و بکارگیری بمبهای خوشه ‌ای را نقض "حقوق ملل" می‌ داند. 
 
رژیم صهیونیستی؛ بزرگترین استفاده کننده بمب خوشه ای در عصر حاضر
 
بنابر اعلام سازمان ملل متحد، رژیم صهیونیستی از 12 جولای تا 14 آگوست 2006 در جنگ وحشیانه علیه لبنان حدود یک میلیون بمب خوشه ای به کار برد که 40 درصد از آنها تاکنون منفجر نشده اند.
 
این بمبها در شهرکها و مزارع جنوب لبنان قرار دارند.

۱۰۰ هزار قربانی

به استناد گزارش سازمان بین ‌المللی معلولان، تا امروز حدود ۱۰۰ هزار نفر قربانی این بمبها شده‌ اند. از این میان 98 درصد قربانیان غیرنظامی و یک چهارم آنها کودک بوده‌ اند.
 
گزارش سازمانهای بین ‌المللی حاکی از آن است که ایالات متحده آمریکا در سالهای دهه هفتاد میلادی بیش از ۳۷۰ میلیون بمبلت در کامبوج، لائوس و ویتنام پرتاب کرده که هنوز هم می ‌توانند منفجر شوند. در سالهای گذشته، بمبهای خوشه ‌ای در یوگسلاوی سابق، عراق، افغانستان و لبنان نیز پرتاب شده‌ اند.

کانادا، انگلیس، افغانستان، عراق و بسیاری از سرزمینهای آفریقایی، جزو ۳۷ کشوری هستند که منشور ممنوعیت استفاده از بمبهای خوشه‌ای را به مرحله اجرا گذاشته‌ اند.

یک موفقیت بزرگ

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و صلح ‌طلب، اجرایی شدن منشور سازمان ملل متحد را گامی مهم ارزیابی می‌ کنند. یک سخنگوی اتحادیه مبارزه با بمبهای کوچک در وین به خبرگزاری آلمان گفته است: در بیش از یک دهه گذشته، اجرایی شدن کنوانسیون ممنوعیت کاربرد بمبهای خوشه ‌ای، یکی از مهمترین پیمانهای خلع سلاح بوده است.

فعالان صلح امیدوارند که اجرای منشور ممنوعیت بمبهای خوشه‌ ای، تاثیری مشابه پیمان منع مینها را داشته باشد که در سال ۱۹۹۷ به تصویب رسیده است.
کد خبر 1126319

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha